Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skradziono moje pliki serwerowe. Co zrobić w takiej sytuacji?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie wiem gdzie to pisać a że to dotyczy minecrafta to pisze to tutaj.

zostałem okradziony

moje pliki serwerowe zostały skradzione 

pewien użytkownik o nazwie istyle ( pukawka.pl ) udostępnił mi konto z tzw. niepotrzebnym serwerem opłaconym na 22 dni.

jego skype to Rory8 (modykox)

mimo iż nie skończyłem serwera to on zmienił hasło do konsoli zabrał op itd. i zrobił reklamę ( grało prawie 30 osób ).

kopię mam na pc. tego co zrobiłem ale i on ma backup z przed 5 dni.

co zrobić ?

zgłosić na policje ?

albo są jakieś organy internetowe ? 

Opublikowano

Jeżeli pliki były na licencji i były twoje albo udostępnił je i były napisane przez ciebie to jak się nie zgadzasz to możesz zgłosić to :)

A jeżeli zmienił dane do serwera był to jego serwer a on ci tylko to udostępnił jeżeli nie ty napisałeś pluginy to masz lipę.

Opublikowano

zabij sie i zamknij sie w szafie spierdolinko bo i tak tam c***a było tylko pluginy z bukkita

nic nie zrobisz

@MKMethosPL nic nie zrobisz, jaki wysiłek i wkład? konfigurowanie wiadomości czy napisanie skryptów bo przecież one są najlepsze?

@Lord Assasin jak mam przestać to niech oni przestaną pisać żałosne tematy

@Notrax3 a ty sie nie wpierdzielaj bo nie o tobie mowa

Opublikowano

autorskich plg nie było ale mój cenny wkład i wysiłek tam jest , są tam autorskie skrypty ale nie wiem czy to coś da

to było tak że on mi udostępnił maszynę a ja skorzystałem 

ale i tak to ja mam domenę nie on jak mogę mu zrobić anty reklamę by uznał że nie było warto ?

Opublikowano

@MKMethosPL

nie wiem gdzie to pisać a że to dotyczy minecrafta to pisze to tutaj. I dobrze piszesz.

zostałem okradziony

moje pliki serwerowe zostały skradzione   Były twoje? Napisałeś te pluginy? Miałeś do nich prawa autorskie?

pewien użytkownik o nazwie xxxx ( pukawka.pl ) udostępnił mi konto z tzw. niepotrzebnym serwerem opłaconym na 22 dni.

jego skype to XXXX  - Nie wyraził zgody na podawanie, prawda ?

mimo iż nie skończyłem serwera to on zmienił hasło do konsoli zabrał op itd. i zrobił reklamę ( grało prawie 30 osób ). To był ciągle jego serwer, ty mogłeś zmienić hasło, jak miałeś okazję :)

kopię mam na pc. tego co zrobiłem ale i on ma backup z przed 5 dni.

co zrobić ?

zgłosić na policje ? Jeżeli pliki objęte były prawami autorskimi (skrypty które ty stworzyłeś), i nie wyrażasz zgody na używanie ich na jego serwerze  - zgłaszaj.

albo są jakieś organy internetowe ? 

@happix3

zabij sie i zamknij sie w szafie spierdolinko bo i tak tam c***a było tylko pluginy z bukkita

nic nie zrobisz

Jak tak bardzo lubisz szafę, nikt nie zabrania ci tam przebywać.

Daj lajka! Nic to nie kosztuje, ale bardzo tego potrzebuje!

d9xa4.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 250 | 500 | 1000

Kliknij w obrazek! Zobacz nasz serwer!

Chcesz abym zobaczył? Napisz @Notrax3

Opublikowano

To już zależy od polityki pukawka, @mine_master , masz tę niepowtarzalną szanse by pomóc w zaistniałej sytuacji > pomożesz biednemu @MKMethosPL ?

Zrobiłeś głupio, to fakt, jak była okazja należało serwery przenieść na inne konto/zmienić dane do obecnego konta.

Z przykrością muszę przewidzieć sytuację "HU JU MÓ JU Dzikie węże" < hosting "mine_master" ubierze ładnie w słowa, że nie potrafi Ci pomóc, po za tym po czym oni mają to weryfikować. Jak już pisał @happix3 marna szansa na Twoj sukces. Możesz “zabić się i zamknąć w szafie".

Pozdrawiam, moze wpadnie kilka lajkow.

Wstawie się za Tobą jak Zbyszek Stonoga.

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

Napisałeś, że masz domenę. Jeżeli chcesz odzyskać graczy to zrób na szybko serwer i przekieruj na swój serwer. Jeżeli nie to nic innego ci nie pozostaje. Niestety. :/­

animaatjes-16-e2da7b8e7f46849a5b8e8fc22e

Opublikowano

czekam już tylko za sponsorem jednego mam ale problem jest taki że on ma euro a ja mam enderchest....

Jeżeli to miało jakąś wartość (zapewne nie), to idź na policję (i tak nie pójdziesz, bo trzeba by iść z rodzicami xD).

Z drugiej strony, nawet jakbyś poszedł na policję (to by Cię wyśmiali), to on przecież udostępnił Ci to konto, ale nie podpisałeś z nim żadnej umowy (nie mógłbyś, bo jesteś nieletni), że od tego momentu będzie ono należeć do Ciebie.

Tak btw. to możesz zgłosić się do organów internetowych, ale był już taki jeden, i źle skończył: http://www.wprost.pl/ar/496615/Chcial-sprzedac-organy-przez-internet-Nerke-wycenil-na-kilkadziesiat-tys/

Tak btw. v2 to przed znakiem interpunkcyjnym nie stawiamy spacji.

Reasumując - on był po prostu mądrzejszy od Ciebie, i legalnie Cię ojebał.

PRO ELO TIP: Jak masz 10 lat, to nie bierz się za robienie czegokolwiek w internecie.

// http://prntscr.com/9tsv57 xDDDDDD

Jak dzieci same robią, to potem się żalą na forum, że ich okradli......

Opublikowano

Jeżeli to miało jakąś wartość (zapewne nie), to idź na policję (i tak nie pójdziesz, bo trzeba by iść z rodzicami xD).

Z drugiej strony, nawet jakbyś poszedł na policję (to by Cię wyśmiali), to on przecież udostępnił Ci to konto, ale nie podpisałeś z nim żadnej umowy (nie mógłbyś, bo jesteś nieletni), że od tego momentu będzie ono należeć do Ciebie.

Tak btw. to możesz zgłosić się do organów internetowych, ale był już taki jeden, i źle skończył: http://www.wprost.pl/ar/496615/Chcial-sprzedac-organy-przez-internet-Nerke-wycenil-na-kilkadziesiat-tys/

Tak btw. v2 to przed znakiem interpunkcyjnym nie stawiamy spacji.

Reasumując - on był po prostu mądrzejszy od Ciebie, i legalnie Cię ojebał.

PRO ELO TIP: Jak masz 10 lat, to nie bierz się za robienie czegokolwiek w internecie.

// http://prntscr.com/9tsv57 xDDDDDD

Jak dzieci same robią, to potem się żalą na forum, że ich okradli......

mam 18 lat ... nie widzicie na profilu ?

Opublikowano

mam 18 lat ... nie widzicie na profilu ?

Nikt kto ma 18 lat, nawet nie pomyślałby o napisaniu takiego tematu. Poza tym, nikt w tym wieku nie pyta o "organy internetowe", nie stawia kropki po napisaniu "pc" oraz zna podstawowe zasady pisowni z podstawówki...

Opublikowano

Nikt kto ma 18 lat, nawet nie pomyślałby o napisaniu takiego tematu. Poza tym, nikt w tym wieku nie pyta o "organy internetowe", nie stawia kropki po napisaniu "pc" oraz zna podstawowe zasady pisowni z podstawówki...

no to jestem wyjątkiem o to ja :P

bardzo kulturalni użytkownicy są na MPCForum, jakbym widział 300 osobową konwersację na skype, gdzie są same gimbusy i dzieci. Równy szacunek do innej osoby.

Inny słowy naucz się szacunku do innych ludzi @szymo02 a nie obrażasz od dzieci. 

temat do zamknięcia bo zaczyna się OffTopic.

Opublikowano

Dlatego jak piszesz wlasne pluginy/skrypty zawsze ale to zawsze dodajesz jakiegoś backdoora żeby nie było takich sytuacji.

Możesz również zhackować serwer lub strone (Polecam poczytać o testach penetracyjnych + popytać ludzi którzy się na tym znają)

Jeszcze możesz wlasnie przekierować domene na nową swoją.

Ostatecznie możesz go prosić, błagać, pytać itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...